Gülnur Üçok - Yönetim Kurulu Başkanı

Turkrating Yönetim Kurulu Başkanı ve Şirketin Kurucu Ortaklarından olan Gülnur Üçok, 2006 yılında şirketin kuruluşuna önderlik ettikten sonra 10 yılı aşkın bir süre, Ekim 2017’ye kadar Genel Müdür olarak görev almıştır. Çalışma hayatına 1971 yılında Çalışma Bakanlığında başlayan Üçok 1980 yılından itibaren Maliye Bakanlığında görev almış, 1986 yılında Hazine Müsteşarlığını temsilen Londra Büyükelçiliği Ekonomi ve Maliye Müşavirliğine atanmıştır. 1989 yılından itibaren Hazine Müsteşarlığında Uluslararası Para Piyasaları Dairesi Başkanı olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin tahvil ihraçlarının geliştirilmesinde aktif bir rol almıştır.

1995 yılında Hazine Müsteşarlığından emekliye ayrılarak bu tarihten itibaren özel sektörde bankacılık ve derecelendirme alanlarında çalışmıştır. 1997 yılında uluslararası derecelendirme kuruluşu Thomson BankWatch'ın Türkiye Temsilciliğine getirilen Gülnur Üçok, şirket 2000 yılında Fitch Ratings tarafından satın alınıncaya kadar bu görevi yürütmüştür. 2000 yılından itibaren Sumitomo - Mitsui Banking Corporation, Export Development Canada (EDC), JBIC gibi yabancı banka ve ihracat kredi kuruluşlarına Türkiye ekonomisi ve Türk bankacılık sektörü üzerine danışmanlık hizmetleri vermiştir.

1945 yılında İstanbul’da doğan Gülnur Üçok, 1964 yılında Amerikan Kız Kolejinden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde okumuş, 1971 yılında Londra Üniversitesi London School of Economics’de Master yapmıştır.