Philippe Delhaise - Üye

Philippe Delhaise, bankacılık hayatına 1973 yılında Generale Bank (bugün Fortis Bank) Genel Müdürlüğünde başlamış, bir süre sonra Beyrut ve Tahran temsilciliklerinde görev almıştır. 1981 yılında Tokyo, 1984 yılında da Generale Bank'in iştiraki olan Hong Kong'da kurulu Belgian Bank'in Genel Müdürlük görevine getirilmiştir.

1989 yılında bankacılıktan ayrılarak Hong Kong merkezli, Uzak Doğu Asya'da birçok ülkenin finansal kuruluşlarını derecelendiren, Capital Investments Rating firmasının kurucusu ve Genel Müdürü olarak çalışmıştır. 1994 yılında uluslararası derecelendirme şirketi olan Thomson BankWatch tarafından satın alınan şirkette 1999 sonuna kadar Hong temsilcisi olarak görev alan Delhaise, Japonya hariç uzak doğudaki bütün ülkelerin mali kuruluşlarının ratingini koordine etmiştir. Uzak doğu bankaları ile olan deneyimini anlatan "Asia in Crisis" adlı kitabı 1998 yayınlanmış bulunmaktadır.

Halen Hong Kong'ta Capital Information Services Ltd. ve Carbon Management Consulting Ltd. isimli şirketlerin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. Capital Information Services Ltd., Avustralya, Portekiz ve Çek Cumhuriyetindeki bankalara Basel II çerçevesinde finansal risk danışmanlığı, her türlü şirket satın ve devralma, değerlendirme, finansal yönetim danışmanlığı yapmaktadır. Carbon Management Consulting Ltd. Kyoto Protokolü çerçevesinde finanse edilen projelerde danışmanlık hizmeti vermektedir.

Philippe Delhaise aynı zamanda, INSEAD'de, HEC'te, Amsterdam Finans Enstitüsünde Uluslararası Finansman ve Risk Yönetimi derslerinde misafir profesör olarak bulunmasının yanı sıra 2003 yılından beri Hong Kong City University'de de finans dersleri vermektedir.

Belçika'daki Louvain Üniversitesi'ndan, Elektronik Mühendisliği, Louvain Üniversitesi, Felsefe Bölümü B.A., yine Louvain Üniversitesi'nden, Ekonomi konusunda B.A. ve ABD Chicago Üniversitesi'nden, M.B.A. derecelerine sahiptir.

Delhaise, Asia-Europe Forum Başkanlığı ve Cenevre'de International Finance and Commodities Institute (IFCI) Risk Yönetimi Başkanlığı görevlerini de yürütmektedir.