Roy Weinberger - Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Turkrating'te Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Weinberger, 45 yılı aşkın süre ile derecelendirme ve risk üzerinde uluslararası çalışmaları ile tanınmaktadır. Standard and Poors' ve Thomson Financial BankWatch isimli uluslararası rating şirketlerinin üst kademelerinde görev yapmış ve bu şirketlerin dünya çapında büyüme ve gelişmelerinde önemli katkıları olmuştur. 

Sn. Weinberger Eylül 2014 tarihinde S&P’ye satılıncaya kadar Kolombiya’da kredi derecelendirme kuruluşu olarak faaliyette bulunan BRC Investor Services S.A.’nın Kredi Komite üyesi ve ortağı olmuştur. Halen El Salvador’da aktif Zumma Ratings S.A.’da  Kredi Komitesi üyesi ve ortak olarak çalışmaktadır. Ayrıca, New York’da faaliyet gösteren Structured Credit International Corp.’da kıdemli danışmanlık görevini de sürdürmektedir. 

1969 yılında S&P'de analist olarak göreve başlayan Weinberger, kuruluşta hızla yükselerek 1978 yılında Structured Finance/Financial Institutions'da Managing Vice President, 1983 yılında da Corporates and Public Utılities'de Managing Director görevlerine getirilmiştir. 

1983 yılına kadar S&P'de Yankee Bond'ların derecelendirilmesi için gerekli prosedür, metodoloji ve politikaları geliştiren yeni bir departman kurmuş ve bunu tanıtmak üzere de OECD ülkelerini dolaşmıştır. 

1983 yılından itibaren, yine aynı kuruluşta, kurumsal şirket ratinglerinden ve kamu hizmetleri veren kurumların ratinglerinden sorumlu Genel Müdür görevine getirilmiştir. Aynı dönemde rating sürecinin iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yapmış olup, bu alanda müşterilere yönelik seminerler ve eğitim programları düzenlemiş ve Derecelendirme Kriterleri Rehberini yayınlamıştır. S&P'de çalıştığı dönemde "CreditWatch" ve "Credit Outlook" kavramlarını getirmiş ve 1985 yılında McGraw Hill ürün geliştirme ödülünü almıştır. Rating kültürünün gelişimi için sayısız eğitim programlar düzenlemiş, rehber kitaplar yazmış ve danışman gruplar kurmuştur. 

1994 Yılında uluslararası derecelendirme kuruluşu olan Thomson Financial BankWatch'a İş Geliştirme Direktörü olarak transfer olmuştur. Bu transfer ile BankWatch 124'ü Amerika'da olmak üzere, 95 ülkede bini aşkın finansal kuruluşun ratingini veren dünyanın en büyük ve saygın finansal rating şirketi haline gelmiş ve 22 ülkenin düzenleyici kuruluşları tarafından kabul görmüştür. 
Gerek S&P de ve gerekse de BankWatch'da çalıştığı dönemlerde birçok gelişmekte olan ülkede ulusal rating şirketleri kurmuştur. 2001 yılından beri Kolombiya'da faaliyette bulunan BRC Investor Services S.A. da ortak, Yönetim Kurulu Üyesi, Kredi Derecelendirme Komitesi Asli Üyesi ve Teknik ve Stratejik Danışman olarak görev yapmaktadır. 

Yine ABD'de faaliyette bulunan Credit Research, Advisory, & Consulting şirketinde de sermaye piyasası araçları ihraç eden kuruluşlara derecelendirme şirketleri ile olan ilişkilerde ve aynı kreditörlere ve kurumsal yatırımcılara kuruluşun tanıtımında danışmanlık hizmetleri vermektedir. Danışmanlık yaptığı firmalar özellikle Amerika'da ve Latin Amerika ülkelerinde finansal kuruluşlar, sınai kuruluşları ve elektrik, su gibi kamu hizmetleri sunan kuruluşlardır. Ayrıca 2005 yılından beri Inter-American Development Bank'in Basel II'ye hazırlanması ve bu çerçevede yeni bir skoring sisteminin düzenlenmesi projesinde danışmanlık yapmaktadır. 

Roy Weinberger, 1969 yılında University of Rhode Island'da Uluslararası İlişkiler Bölümünden BA. 1980 yılında Colombia University, Business Policy konusunda M.S. derecelerini almıştır.